JOGURT BISKVIT S MALINAMA
Ono što mi je super kod ovog recepta je to što su mjere na "čašicu jogurta" drugim rječima ako i koji gram dodate više ili manje, ništa se neće dogoditi jer će uspjeti. 😋
Maline obožavam zato sam ih i dodala u biskvit, a vi možete i neko drugo bobičasto voće. Ako i ne dodate, biskvit će ispasti tip top 😊
- 3 jaja
- 1 i pol čašica jogurta (ne manje od 2% m.m.) npr. 'z bregov jogurt (2,8% m.m.)
- 1 i pol čašica kristal šećera
- 1 vanilin šećer
- 3 čašice brašna (oštrog)
- 1/2 čašice ulja
- 1 prašak za pecivo
- bobičasto voće po želji (150g ili 300g)
POSTUPAK:
Žutanjke zajedno sa vanil šećerom i pola kristal šećera miksati dok smjesa ne bude pjenasta. Dodati im jogurt i ulje. Sjediniti mikserom. Zatim dodati brašno i prašak za pecivo. Sve zajedno povezati mikserom i ostaviti sa strane.
Bjelanjke početi miksati i kad se smjesa počne pjeniti dodati drugu polovicu šećera. Miksati do kraja, odnosno dok bjelanjci ne budu tvrdi kao i inače.
Sada bjelanjke lagano dodajete u smjesu sa žutanjcima i lagano ih povezujete pjenjačom ili silikonskom lopaticom. Pazite da to radite nježno kako ne bi izbili zrak iz njih.
U kalup (moj je bio za pekarski kruh dimenzija 30x12) koji ste premazali kockicom maslaca i pobrašnili lagano ulijte smjesu do pola. U nju dodajte maline (ako stavljate 150g ispast će vam kao i meni- po šniti možda 1-2 maline; a ako stavljate 300g biskvit će biti puno bogatiji voćem) te ih ostatkom smjese prekrijte da one budu "skrivene" unutra. Smjesu lagano zagladite i stavite peći na 160C 40-45 min. Jačinu pečnice i duljinu pećenja prilagodite svojoj pećnici. Smjesu provjerite čačkalicom. Ohladite i uživajte u slastici.
I to vam je to 😋 javite mi kako vam je ispao. Držim fige😉
*po želji možete napraviti i royal icing kojim ćete preliti ohlađen biskvit.
Royal
icing- 1 bjelanjak miksamo i dodamo mu malu čajnu žličicu alkoholnog
octa. Nakon što je očvrsnuo, dodamo cca 140g šećera u prahu. Sjedinimo
mikserom i prelijemo ohlađeni biskvit.
Comments
Post a Comment