TOPLA PUNJENA PECIVA
Topla peciva koje sam punila šunkom i sirom i koja se peku samo 10 minuta 😊 Ukoliko imate kuhinjski robot mislim da je on ovdje odlična opcija jer tijesto nije zahtjevno za izradu tako da će sigurno uspjeti svima.
Ostavljam vam recept i želim ugodan produženi vikend :) (samo da kiša ne pada 😒)
RECEPT: (za 15 peciva)
- 250g glatkog brašna
- žličica soli
- 140ml mlakog mlijeka
- 1/2 svježeg kvasca (+žlica brašna i šećera)
- 1 jaje
- 30g maslaca sobne temperature
- šunka
- sir (gouda)
- češanj češnjaka
- 15g otopljenog i ohlađenog maslaca
- šaka peršina
POSTUPAK:
Dignite germu. (U posudu stavite mlako mlijeko, razmrvljenu germu, šećer, žličicu brašna). Dobro promiješajte i ostavite da se diže 15tak minuta.
U drugu posudu stavite brašno, sol, jaje, masac i dignutu germu. Miksajte dok se smjesa ne sjedini, tijesto postane glatko i nije ljepljivo. (po potrebi dodati još malo brašna). Tijesto lagano nauljite i ostavite da se diže 1,30h.
Ako želite jednake loptice evo savjeta: Trebali bi dobiti cca 495g smjese. Ja sam je podijelila na 15 malih loptica što je onda ispalo 33g po svakoj. Svaku razvaljajte ili stisnite dlanom, stavite malo šunke i sira te formirajte loptice. Stavite ih u nauljen protvan i ostavite da se dižu još pola sata.
Premaz po želji: maslac otopite i ohladite, dodajte mu nasjeckani peršin i češnjak. Premažite loptice i stavite u zagrijanu pećnicu na 180C cca 10 minuta.
*također možete puniti i pekmezom, nutellom ili ovako sa šunkom i sirom ali bez premaza ili samo sa maslacem. Igrajte se okusima i uživajte 😋
Dobar tek 😊
Topla punjena peciva |
Premaz od maslaca, češnjaka i peršina |
Comments
Post a Comment