TOPLA PUNJENA PECIVA

Topla peciva koje sam punila šunkom i sirom i koja se peku samo 10 minuta 😊 Ukoliko imate kuhinjski robot mislim da je on ovdje odlična opcija jer tijesto nije zahtjevno za izradu tako da će sigurno uspjeti svima. 

Ostavljam vam recept i želim ugodan produženi vikend :) (samo da kiša ne pada 😒)


RECEPT: (za 15 peciva)

  • 250g glatkog brašna
  • žličica soli
  • 140ml mlakog mlijeka
  • 1/2 svježeg kvasca (+žlica brašna i šećera)
  • 1 jaje
  • 30g maslaca sobne temperature
  •  
  • šunka
  • sir (gouda) 
  • češanj češnjaka
  • 15g otopljenog i ohlađenog maslaca
  • šaka peršina

 

POSTUPAK:

Dignite germu. (U posudu stavite mlako mlijeko, razmrvljenu germu, šećer,  žličicu brašna). Dobro promiješajte i ostavite da se diže 15tak minuta.

U drugu posudu stavite brašno, sol, jaje, masac i dignutu germu. Miksajte dok se smjesa ne sjedini, tijesto postane glatko i nije ljepljivo. (po potrebi dodati još malo brašna). Tijesto lagano nauljite i ostavite da se diže 1,30h. 

Ako želite jednake loptice evo savjeta: Trebali bi dobiti cca 495g smjese. Ja sam je podijelila na 15 malih loptica što je onda ispalo 33g po svakoj. Svaku razvaljajte ili stisnite dlanom, stavite malo šunke i sira te formirajte loptice. Stavite ih u nauljen protvan i ostavite da se dižu još pola sata. 

Premaz po želji: maslac otopite i ohladite, dodajte mu nasjeckani peršin i češnjak. Premažite loptice i stavite u zagrijanu pećnicu na 180C cca 10 minuta. 

 

*također možete puniti i pekmezom, nutellom ili ovako sa šunkom i sirom ali bez premaza ili samo sa maslacem. Igrajte se okusima i uživajte 😋

Dobar tek 😊


Topla punjena peciva

Premaz od maslaca, češnjaka i peršina





Comments

Popular Posts