MOHITO TORTA
Mohito torta... Dugo sam mislila da je nikad neću raditi jer eto- mohito... Nakon što sam je isprobala mogu reći da je odlična za prave ljetne dane jer je: lagana, kremozna, lako se radi.
Odmah se bacamo na recept jer ovo morate isprobati:
SASTOJCI:
(kalup promjera 24cm)
- 250g mljevenog keksa
- 100g otopljenog i ohlađenog maslaca
- 1-2 žlice hladnog mlijeka
Maslac otopite i ohladite na sobnu temperaturu. U posudi pomiješajte zajedno sa mljevenim keksom i hladnim mlijekom. Dobro sjedinite.
Pripremite kalup. Kalup obložite acetatnom folijom, a dno masnim papirom.
*ukoliko nemate acetatnu foliju, smočite kalup pod vodom kao i masni papir s obje strane. Na taj način će se masni papir bolje primiti za kalup.
Smjesu stavite u pripremljen kalup i dobro utisnite. Kalup stavite u zamrzivač do upotrebe.
- sok 2 ocijeđene limete
- ribana korica 2 limete
- 50ml vode
- 1 vanilin šećer
- 5 žlica kristal šećera
- aroma vanilije (mala žličica)
- 1 listić želatine ili jedna vrećica želatine
Želatinu pripremite prema uputama na većici. Iscijedite 2 limete i u sok stavite ribanu koricu. Dodajte vodu i šećere, aromu vanilije. Dobro promješajte i sve sastojke stavite u zdjelicu. Zdjelicu stavite na šparet i zagrijte do vrenja. U nju odmah stavite želatinu. Kad se želatina otopi prohladite dobiveni sirup 10tak minuta. Sirup mora biti hladan kako bi ga mogli staviti u kremu.
(za kremu)
- 500g kreme cheesecake
- 100g otopljene bijele čokolade
- 300ml vrhnja za šlag
- malo zelene prehrambene boje
Bijelu čokoladu otopite u mikrovalnoj pećnici.
Vrhnje za šlag izmiksajte ali ne previše. Treba biti čvrsto, ali pazite da ne dobijete grudice. U vrhnje dodajte cheesecake kremu. Kratko sjedinite mikserom. Lagano ulijevajte sirup od mente koji se prohladio. Dodajte otopljenu bijelu čokoladu te ponovno miksajte. Dodajte malo zelene prehrambene boje te ponovno miksajte dok se boja ne sjedini.
Na podlogu od keksa stavite kremu i lagano je poravnajte špatulom kako bi svi rubovi bili jednaki. Stavite u frižider na hlađenje na minimalno 8 sati. Dekorirajte po želji.
*inspiraciju za recept sam pronašla na stranici mysticcakes
Comments
Post a Comment