TORTA MALINA-JAGODA
Kad godišnje doba kaže jesen, a tebi je u srcu još uvijek ljeto vrijeme je za ovu torticu. Kakao bisktvit sa pudingom od jagode i malinom u prahu je pun pogodak. Da ne duljim, odmah prelazim na recept koji sam pronašla na stranici Andree Cukrov cukar.com.hr i mrvicu ga izmijenila.
Sastojci za biskvit:
40 g maslaca (otopiti)
6 velikih jaja
190 g kristal šećera
190 g glatkog brašna
prstohvat soli
2 žlice kakao praha
Za kremu od jagode:
350 ml mlijeka
1 Dolcela puding okus jagoda
80 g šećera
125 g maslaca (u komadićima)
2 žličice dehidriranih malina u prahu (Harissa)
Za premazivanje i dekoraciju:
500 ml slatkog vrhnja
2 žličice dehidriranih malina u prahu
nekoliko kapi crvene prehrambene boje po želji
POSTUPAK:
- biskvit
Ugrijte pećnicu na 180C (bez ventilacije). Maslac otopite i ostavite da se ohladi. 6 cijelih jaja i šećer (možete dodati i vanil) miksajte 10tak minuta dok se šećer ne otopi, a smjesa ne postane udvostručena. U nju dodajte brašno, sol i kakao (sve zajedno prosijajte) te lagano silikonskom lopaticom miješajte skroz do dna kako ne bi ostao nepovezan kakao na dnu). Kad ste sigurni da je smjesa dobro povezana lagano u nju dodajte maslac i ponovno lopaticom mješajte dok se dobro ne sjedini. Smjesu podijelite na 2 djela u dobro namašćene kalupe promjera 20cm.
Biskvite dobro ohladiti te prerezati pilicom ili nožem. Trebaju ispasti 4 biskvita.
- krema od jagoda
Puding skuhajte po uputama na vrećici držeći se navedenih sastojaka za kremu od jagode. Kad je puding skuhan prekrijte ga prozirnom folijom i dobro ohladite (proces ubrzajte stavljajući lonac u hladnu vodu-po želji). Maslac miksajte 5 minuta kako bi bio bijel i udvostručio se. Sada u par puta stavite kremu u maslac miksajući cijelo vrijeme. Na kraju dodajte prah od maline i kratko povežite mikserom.
- slaganje torte
Operite kalup i na dno stavite prvi biskvit koji lagano pošpricajte mlijekom. Na njega stavite trećinu kreme od jagoda. Ponovno stavite biskvit, kremu, biskvit, kremu i biskvit. Svaki biskvit neka bude namoćen mlijekom.
- dekoriranje torte
Šlag umutite. Podijelite na 3 jednaka dijela. U trećinu dodajte crvenu prehrambenu boju (pola bočice), u drugu trećinu 2 žličice praha od maline, treći neka bude bijel. I dekorirajte tako da prvo nanesete najtamniju (s prehrambenom bojom) na dno, zatim svjetliju (iznad tamnije) te čisti bijeli šlag. Sve zagladite. Dekorirajte po želji. I to je to :)
Comments
Post a Comment