RAFFAELLO TORTA
Jednostavna torta u koju ide samo jedna krema. Volim ovaj recept jer nema puno pripreme već se samo čeka hlađenje kreme i biskvita. Ono što sa sigurnošću mogu reći da torta ima identičan okus kao poznata slastica. Na vama je samo da je napravite i uživate u njoj.
SASTOJCI:
- Biskvit
-6 jaja
-6 žlica šećera
-6 žlica brašna (oštro)
-žlica ulja
-2 žlice vode
-korica ribane naranče
-2 žlice kokos brašna
-žlica Kokos namaza (Lino)
-100ml mlijeka
- Krema
-1 paket pudinga od vanilije
-350ml mlijeka
-4 žlice šećera
-100g maslaca
-žlica Kokos namaza (Lino)
-300ml vrhnja za šlag
POSTUPAK:
Upaliti pećnicu na 180C bez ventilatora. Odvojiti bjelanjke od žutanjaka. Bjelanjke izmiksati sa prstohvatom soli. U žutanjke staviti šećer i miksati 5 minuta najjačom brzinom. U žutanjke dodati vodu, ulje, prosijano oštro brašno, koricu limuna i kokos brašno. Sve zajedno sjediniti mikserom. Zatim u par navrata dodati snijeg od bjelanjaka i lagano koristeći silikonsku metlicu povezati. Smjesu podijeliti na 2 dijela i u kalup 20cm staviti prvu. Kalup dobro namastiti. Peći 20 min ili dok ne položi test čačkalicom. Isti proces ponoviti s drugim dijelom smjese. Dobro ohlađene biskvite prerezati po pola. Svaki premazati smjesom mlijeka i kokos namaza koji ste zagrijali na tavici i otopili kokos namaz.
Krema:
Puding skuhati po uputi s vrećice koristeći 350ml mlijeka. Kad je skuhan u njega dodati žlicu kokos namaza i povezati. Prekriti prozirnom folijom dok se ne skroz ne ohladi. 100g maslaca miksati 5 minuta kako bi se udvostručio. Hladnu kremu u par puta dodati u maslac miksajući je. Sa strane umutiti vrhnje za šlag te dodati u smjesu, povezivajući mikserom. Smjesu stavljati na biskvit žlicom ili pomoću slastičarske vrećice po principu: Biskvit - krema - biskvit - krema - biskvit - krema - biskvit - krema. Slaganje torte završiti kremom te je lijepo zagladiti kao i svaku prethodnu. Po njoj posipati kokos brašno, a višak maknuti.
Comments
Post a Comment