BANANA BREAD
Za vrijeme lockdowna
banana bread je bio najviše rađen recept ikada. Doslovno je iskakao iz
paštete. Bilo ga je po svim stranicama, portalima, u novinama...
Nikad ga nisam radila dok mi ovaj tjedan banane nisu prezrele i onda sam pomislila- ajde dobro, dolaziš na red.
Recept
je jednostavan, ja nisam koristila mikser nego mutulicu, sve sastojke
imate kod kuće i priprema je gotova za 10 minuta. Kruh je mekan, pjenast
pod prstima, odličan!
Recept:
Mokri sastojci
-2 jaja (umutiti)
-2 prezrele banane (zgnječiti vilicom)
-125g maslaca (otopiti)
-Žličica arome vanilije
-150g kiselog vrhnja
-2 vanil šećera
-130g šećera kristala
Suhi sastojci :
-šaka oraha (grubo ih nasjeckajte)
-200g glatkog brašna (prosijati)
-Žličica cimeta
-pola praška za pecivo
-prstohvat soli
Postupak :
Pećnicu zagrijte na 180C bez ventilatora.
Maslac
otopite na laganoj vatri i dodajte u mokre sastojke koje ste dobro
sjedinili. U posebnu zdjelu povežite suhe sastojke te ih dodajte u
gornju smjesu (malo po malo zbog brašna koje prethodno prosijajte).
Ponovno povežite smjesu tek toliko da se sastojci prožmu.
kalup
(oblika rolade) namastiti, a donji dio obložiti papirom za pečenje.
Smjesu staviti u kalup i peći cca 50 minuta, odnosno dok čačkalica ne
bude suha kod provjere.
Nakon što se dobro ohladi, izvaditi iz
kalupa, skinuti donji papir te umotati u kuhinjske ručnike i zatim u
krpu. Čuvajte ga tako da se ne posuši.
Comments
Post a Comment