CHEESECAKE S BOROVNICAMA
Domaće borovnice (kao i svo voće) uvijek su bolje od onih kupovnih i smrznutih. Upravo zato jer sam ih imala kod kuće odlučila sam napraviti kolač kako bi ih potrošila. Jučer je bio svjetski dan cheesecakea i veoma tmuran i kišan pa je pećnica jednostavno morala raditi. Nadam se da ćete recept isprobati jer je jednostavno njam i njam. Većinu sastojaka imate kod kuće pa krenite u avanturu 😁*preporučam da recept prvo pročitate i krenete sa sastojcima koji se moraju dobro hladiti. *recept je za protvan od 23cm.
RECEPT:
-150g mljevenog keksa (Plazma)
-60g kokosovog brašna
-60g otopljenog maslaca
-pola narančinog i limunovog soka
-korica ribanih polovica limuna i naranče
_________________________________________________
-150g borovnica
-50g šećera + 1 vanil šećer
-sok pola limuna
_________________________________________________
-400g krem sira (Vivis)
-pola kiselog vrhnja (brzo i fino)
-200g šećera
-3 jaja (umutiti vilicom)
-25g glatkog brašna
-sok pola limuna
-žličica ekstrakta vanilije
POSTUPAK:
Sameljen keks pomiješati sa kokosovim brašnom, sokom limuna i naranče te koricom limuna. Dodati otopljen maslac. Sve dobro povezati u smjesu i prebaciti u protvan u kojem će se peći te dobro stisnuti i poravnati. Staviti u zamrzivač na 30 minuta.
Borovnice oprati, pomiješati sa šećerima i limunovim sokom pa na laganoj
vatri čekati da se šećer otopi i borovnice krenu pretvarati u kašu.
Izgnječiti ih vilicom, štapnim mikserom ili nečim praktičnijim.
Procijediti kroz sito i dobro ohladiti na sobnoj temperaturi uz
povremeno miješanje. *smjesa će se početi stvrdnjavati kako će se
hladiti, no to nije problem. Povremeno promiješati.
Krem sir (Vivis) lagano razraditi mikserom ili žlicom (cca 2 min) pa dodati kiselo vrhnje, šećer, brašno, limunov sok, vaniliju. Dobro izmiksati. Dodati 3 razmućena jajeta te ponovno miksati ali kratko, čisto da se sve sjedini.
Dobivenu smjesu izliti na bazu koju ste izvadili iz zamrzivača i dobro poravnati. Na vrh u par navrata staviti sirup od borovnica i lagano čačkalicom napraviti šare kako bi se borovinca povezala sa sirnom smjesom. *ne grepsti po bazi
Staviti u zagrijanu pećnicu bez ventilatora na 140C otprilike 55-60 min. Probati čačkalicom. Kad je gotov, kolač dobro ohladiti i staviti u frižider na minimalno 8 sati ili preko noći.
Comments
Post a Comment