CHARLOTTE TORTA SA ŠUMSKIM VOĆEM I ČOKOLADOM
Moja prva Charlottica, ali ne i posljednja jer nas je sve očarala 🤩 zbog svog izgleda i okusa može se posluživati na svim događajima.
*recept za kalup promjera oko 18cm
Jako se jednostavno radi, a ako ste nestrpljivi kao i ja imate problem jer se kreme moraju dobro ohladiti.
Savjet: nemojte namakati piškote u mlijeko jer će prilikom stavljanja u kalup neke više, a neke manje upiti mlijeko i onda neće izgledati ravnomjerno. Upit će kremu pa će je ona omekšati.
Da ne duljim, stiže recept.🥰
SASTOJCI
- Piškote
- Želatina u prahu 2x
- 100g čokolade za kuhanje
- 80ml vrhnja za šlag (za otopiti čokoladu)
- 180ml vrhnja za šlag
- 60g šećera u prahu
- 200g mascarponea
- 150g smrznutog šumskog voća
- 50g šećera
- 1 vanil šećer
- Malo soka od limuna
- 100ml vrhnja za šlag
POSTUPAK
- Piškote prerezati na željenu dužinu. Moraju viriti iz kalupa, provjerite željenu visinu i svima odrežite taj višak. Ostatke ćete staviti na dno kalupa. Dobro rasporedite kako nebi imala rupica.
- Otopiti želatinu (samo jednu) po uputama na poleđini.
- Na pari otopiti čokoladu za kuhanje i slatko vrhnje. Skloniti s vatre kad se čokolada otopi i dodati otopljenu želatinu. Dobro promiješati i ostaviti da se ohladi.
- Miksati 180ml vrhnja za šlag i kad lagano očvrsne postepeno dodati šećer u prahu. Miksati dok ne očvrsne te dodati mascarpone. Izraditi mikserom.
- Dobivenu smjesu podijeliti na 2 djela i u jednu umiješati ohlađenu čokoladnu kremu.
- Izliti u kalup i staviti u frižider na hlađenje.
- Otopiti drugu želatinu prema uputama na poleđini.
- Otopiti šumsko voće sa šećerom, sokom od limuna i vanil šećerom. Kad zakipi malo smanjiti i neprestano miješati 10tak minuta. Procjediti gotovu smjesu i dodati otopljenu želatinu. Dobro ohladiti i dodati ostatak smjese od maskarponea koji vam je ostao. Izliti u kalupi i dobro ohladiti u frižideru.
- 100ml vrhnja za šlag izmiksati i rasporediti na vrhu.
- Po želji ukrasiti.
Comments
Post a Comment