TART OD LIMUNA
*sastojci za kalup promjera 28cm
PRHKO TIJESTO
- 350g oštrog brašna
- 1 vanil šećer
- 1 prašak za pecivo (opcija)
- 150g šećera
- 150g margarina
- prstohvat soli
- 2 žumanjka
- 1/3 crvenog vrhnja (može i plavo)
- ribana korica 1 limuna
*izrađeno prhko tijesto staviti u frižider cca 1h. Razvaljati i oprezno staviti u namašćen i pobrašnjen kalup. Tijesto dobro izbušiti vilicom. Peći na 180°C 20tak minuta. Izvaditi čim se lagano zarumeni.
FILA
- 6 jaja
- 3 bjelanjaka
- 400g šećera
- 200g margarina (sobna temp.)
- ribana korica 2 limuna
- 125ml soka cijeđenog limuna (procijediti kroz mrežicu)
* šećer, margarin, limunov sok, koricu grijati na laganoj vatri dok ne zakipi. Potrebno je stalno miješati!
Malo gotove smjese odvojiti i staviti u trajbana jaja pa sve povezati (kako bi se jaja ugrijala) i miješati na laganoj vatri do vrenja. *treba ispasti kao puding. Procijediti kroz mrežicu.
Gotovu smjesu izliti na pitu i peći još oko 10tak minuta na 180°C.
Comments
Post a Comment