TART OD LIMUNA


 *sastojci za kalup promjera 28cm



PRHKO TIJESTO

  • 350g oštrog brašna
  • 1 vanil šećer
  • 1 prašak za pecivo (opcija)
  • 150g šećera
  • 150g margarina
  • prstohvat soli
  • 2 žumanjka
  • 1/3 crvenog vrhnja (može i plavo)
  • ribana korica 1 limuna
 

*izrađeno prhko tijesto staviti u frižider cca 1h. Razvaljati i oprezno staviti u namašćen i pobrašnjen kalup. Tijesto dobro izbušiti vilicom. Peći na 180°C 20tak minuta. Izvaditi čim se lagano zarumeni.


FILA

  • 6 jaja
  • 3 bjelanjaka
  • 400g šećera
  • 200g margarina (sobna temp.)
  • ribana korica 2 limuna
  • 125ml soka cijeđenog limuna (procijediti kroz mrežicu)

 

* šećer, margarin, limunov sok, koricu grijati na laganoj vatri dok ne zakipi. Potrebno je stalno miješati!
Malo gotove smjese odvojiti i staviti u trajbana jaja pa sve povezati (kako bi se jaja ugrijala) i miješati na laganoj vatri do vrenja. *treba ispasti kao puding. Procijediti kroz mrežicu.

Gotovu smjesu izliti na pitu i peći još oko 10tak minuta na 180°C.

 

 


Comments

Popular Posts