CHEESE BREAD

 Okruglice od sira ili brazilski popularni pon de queijo radila sam u svojoj verziji jer brašno koje ide u originalni recept nažalost nije dostupan kod nas. Svi ostali sastojci, kao i recept su baš onakvi kakvi bi trebali biti.
Postupak je vrlo jednostavan i brzo se priprema.

Javite dojmove 😋

 

SASTOJCI

  • bezglutensko brašno 500g
  • 2 veća jaja (sobne temperature)
  • 400g naribane mozzarelle
  • 100ml ulja
  • 100ml mlijeka (sobne temperature)
  • 100ml vode
  • sol

 

 POSTUPAK

  1. U tavicu staviti sol, vodu, mlijeko i ulje (miješati dok se sol ne istopi). Staviti na vatru i čim počne krčkati odmah maknuti sa strane.

  2.  Brašno pomiješati sa smjesom iz tavice (OPREZ, SMJESA JE JAKO VRUĆA, obavezno mijesiti žlicom!). Smjesa će biti grudasta, no miješati i dalje.
     
  3. Smjesi dodati promućkana jaja i sve umijesiti rukom (kad procijenite da je dovoljno hladno da bi mogli početi mijesiti rukom, inače i dalje žlicom ili kuhačom). Što dulje, to bolje mijesiti.
     
  4. Dodati naribanu mozzarellu i mijesiti do kraja (ja opčenito miješam 10tak minuta kako bi se sve lijepo sjedinilo).
     
  5. Formirati kuglice veličine šljive. (ukoliko želite, ostatak možete zamrznuti)
     
  6. Peći u pećnici otprilike 30tak minuta na 180°C s ventilatorom. Izvaditi kad kuglice budu žućkaste.

 

I to je to 😋 za bolji gušt, skuhati kavu i uživati 😋

 




 

Comments

Popular Posts