CHEESE BREAD
Okruglice od sira ili brazilski popularni pon de queijo radila sam u svojoj verziji jer brašno koje ide u originalni recept nažalost nije dostupan kod nas. Svi ostali sastojci, kao i recept su baš onakvi kakvi bi trebali biti.
Postupak je vrlo jednostavan i brzo se priprema.
Javite dojmove 😋
SASTOJCI
- bezglutensko brašno 500g
- 2 veća jaja (sobne temperature)
- 400g naribane mozzarelle
- 100ml ulja
- 100ml mlijeka (sobne temperature)
- 100ml vode
- sol
POSTUPAK
- U tavicu staviti sol, vodu, mlijeko i ulje (miješati dok se sol ne istopi). Staviti na vatru i čim počne krčkati odmah maknuti sa strane.
- Brašno pomiješati sa smjesom iz tavice (OPREZ, SMJESA JE JAKO VRUĆA, obavezno mijesiti žlicom!). Smjesa će biti grudasta, no miješati i dalje.
- Smjesi dodati promućkana jaja i sve umijesiti rukom (kad procijenite da je dovoljno hladno da bi mogli početi mijesiti rukom, inače i dalje žlicom ili kuhačom). Što dulje, to bolje mijesiti.
- Dodati naribanu mozzarellu i mijesiti do kraja (ja opčenito miješam 10tak minuta kako bi se sve lijepo sjedinilo).
- Formirati kuglice veličine šljive. (ukoliko želite, ostatak možete zamrznuti)
- Peći u pećnici otprilike 30tak minuta na 180°C s ventilatorom. Izvaditi kad kuglice budu žućkaste.
I to je to 😋 za bolji gušt, skuhati kavu i uživati 😋
Comments
Post a Comment