BRZA SAVIJAČA OD TIKVICA I POSNOG SIRA
Kad dođe vikend, nekako uvijek radim štrudle. Obitelj bi se uvijek skupila vikendom i ona bi se uvijek našla na stolu, a ako nisu bile domaće kore to se smatralo uvredom 😂 Ja danas nikako ne smatram da je to nešto loše i zato vam donosim savijaču s kupovnim korama. Nekad nemamo toliko vremena i to je u redu. Isprobajte recept, jednostavno je njam i njam 😋
SASTOJCI
- kore za savijače (1 pakiranje)
- 500g posnog sira
- 2 jaja (1 za premaz)
- 2 veće tikvice
- 1 plavo vrhnje
- sol/papar
SASTOJCI ZA PREMAZ KORE
- voda + ulje
SASTOJCI ZA PREMAZ SAVIJAČE
- pola plavog vrhnja
- 1 jaje
POSTUPAK
- 2 veće tikvice oguliti, naribati i ostaviti posoljene da puste sok. Nakon 10tak minuta dobro procijediti.
- Sir, jaje, pola plavog vrhnja, sol i papar zajedno sjediniti u zdjeli. Dodati ocijeđene tikvice.
- Uzimati po 2 kore po principu (kora+premaz+kora+premaz+smjesa)
- Na koru razvnomjerno rasporediti smjesu. Zarolati i staviti u namazani protvan (namazati maslacem).
- Peći na 180°C (nakon 15tak minuta premazati savijaču s ostatkom vrhnja i jajetom te peći još 10tak minuta na 170°C).
Comments
Post a Comment