BRZA SAVIJAČA OD TIKVICA I POSNOG SIRA

Kad dođe vikend, nekako uvijek radim štrudle. Obitelj bi se uvijek skupila vikendom i ona bi se uvijek našla na stolu, a ako nisu bile domaće kore to se smatralo uvredom 😂 Ja danas nikako ne smatram da je to nešto loše i zato vam donosim savijaču s kupovnim korama. Nekad nemamo toliko vremena i to je u redu. Isprobajte recept, jednostavno je njam i njam 😋


SASTOJCI

  • kore za savijače (1 pakiranje)
  • 500g posnog sira
  • 2 jaja (1 za premaz)
  • 2 veće tikvice
  • 1 plavo vrhnje
  • sol/papar

 

SASTOJCI ZA PREMAZ KORE

  •  voda + ulje

 

SASTOJCI ZA PREMAZ SAVIJAČE 

  • pola plavog vrhnja
  • 1 jaje

 

POSTUPAK

  1. 2 veće tikvice oguliti, naribati i ostaviti posoljene da puste sok. Nakon 10tak minuta dobro procijediti.

  2. Sir, jaje, pola plavog vrhnja, sol i papar zajedno sjediniti u zdjeli. Dodati ocijeđene tikvice.

  3. Uzimati po 2 kore po principu (kora+premaz+kora+premaz+smjesa)

  4. Na koru razvnomjerno rasporediti smjesu. Zarolati i staviti u namazani protvan (namazati maslacem).

  5. Peći na 180°C (nakon 15tak minuta premazati savijaču s ostatkom vrhnja i jajetom te peći još 10tak minuta na 170°C).

 



 

Comments

Popular Posts